Effectief netwerken, Hoe doe je dat eigenlijk? - Impakt tribe

Netwerken, elke ondernemer weet wel het belang en de enorme waarde die het heeft maar hoe doe je dat nou eigenlijk?

Dit herken je misschien wel: je gaat naar een evenement, hangt je jas op en gaat toch maar even voor de zekerheid snel naar de WC om te kijken of je niks tussen je tanden hebt en je kleding correct zit en zo dus goed voor de dag komt.

Check… gedaan…

OK, diepe adem in en uit. En…

Dan loop je die grote ruimte binnen met allemaal mensen die volgens jou allemaal met elkaar in gesprek zijn en je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken. Je hart klopt in je keel en je hebt zweet in je handen.

Herkenbaar?

Voor mij is dit zeker herkenbaar, want ik ben van nature een introvert en vind het lastig om voor mijn gevoel een gesprek tussen twee mensen te onderbreken… en wat zeg je dan eigenlijk? Is dat niet erg onbeleefd….wat zullen ze wel van mij denken?

En laten we eerlijk zijn, netwerken is eigenlijk precies wat je Moeder je vroeger verboden heeft: “praten met vreemden”, dus dat helpt ook niet echt mee….

Ik heb mezelf inmiddels, met pijn en moeite, deze Business Skill eigen gemaakt. Je hoort het goed, het is gewoon een Skill die je kunt leren. Tenminste, als je weet wat- en hoe je dat kunt doen. Vervolgens is het een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen en (je raad het al?) oefenen..

Alles begint met een goede voorbereiding.

En goede voorbereiding begint met het klaar hebben van de juiste vragen, maar ook met het juiste antwoord op vragen die je (bijna) altijd krijgt:

Ik begin met het antwoord op de meest gestelde vraag:  Wat doe je eigenlijk?

De meeste mensen beantwoorden deze vraag met ik ben of ik ben/doe……. (hun beroep).

Een beter antwoord op deze vraag is echter:

Ik help ….. (je doelgroep) met….. (en dan je resultaat, voordeel of probleem dat je oplost).

Als mensen mij vragen wat ik doe zeg ik altijd hetzelfde:

Ik help Tech Impact Startups om ze “investeringsklaar” te maken en vervolgens te koppelen aan één van de ruim 700 investeerders uit ons netwerk.

Tada, dat is een flinke claim (en 100% waar) en maakt nieuwsgierig.

De ander zal nu in bijna alle gevallen vragen:  Hoe doe je dat dan?

En dan kun je verder met je gesprek….best te doen toch?

8 vragen voor een “makkelijke start”.

Om het nog makkelijker te maken staan hieronder 8 vragen die je kunt stellen tijdens het netwerken (en denk dus zelf ook supergoed na over het antwoord, want je kunt de vraag zelf ook verwachten als je hem stelt…).

  1.       Wat doe je?
  2.       Wie is je doelgroep (als diegene nog niet antwoord zoals jij)
  3.       Waarom hou je zoveel van wat je doet (Passie kom naar boven)
  4.       Wat is er nieuw in jouw industrie (weet je gelijk of iemand echt een expert is)
  5.       Wat is de grootste uitdaging voor jezelf in je bedrijf
  6.       Wat is de grootste uitdaging voor je bedrijf
  7.       Wat onderscheid je van je concurrenten
  8.       Waarom ben je met je bedrijf begonnen

En het aller-aller belangrijkste wat je direct (of de dag erna) doet is het opvolgen van contacten die je hebt opgedaan, anders heeft het netwerken geen nut…

De vragen hierboven hebben mij al veel nieuwe en waardevolle relaties opgeleverd doordat we beide snel de toegevoegde waarde zien om elkaar te helpen en elkaars producten of services aan te bevelen. Of je komt er heel snel achter dat iemand gewoon niet bij je past.

Op dezelfde manier heb ik (naast klanten en leveranciers) trouwens ook co-founders voor startups en investeerders gevonden.

Er zijn nog meer tips en ik kan je ook meer vertellen over een juiste en slimme opvolging met meer resultaat, maar dat kan alleen door het te doen. LIVE, Samen met mij en een grote groep startups en investeerders.

Donderdag 28 november 2019 organiseren wij ons eigen evenement waar wij een unieke Netwerk Game organiseren die precies duidelijk maakt wat je wel en niet moet doen en die gegarandeerd zorgt voor een stapel visitekaartjes van relevante, nieuwe contacten.

Het is teveel om nu uit te leggen hier in deze Blog, maar bekijk gerust in deze uitgebreide video van wat het resultaat was voor een deelnemer in deze ultieme netwerk game.

CLICK HIER  (tip even doorspoelen naar Min 19)

Zie jij het ook wel zitten om op effectieve manier te netwerken met mede-ondernemers en investeerders?

Kom dan op donderdag 28 november 2019 naar ons event in Den Haag bij onze Business partner RVO die je ook gaan uitleggen welke subsidies er allemaal beschikbaar zijn voor jou als impact start-up.

Klik hier voor de link naar het evenement en om meteen tickets te bestellen met € 600,- korting!

Your biggest fan,

Jeroen

PS: Op deze locatie is slechts een beperkt aantal plaatsen en VOL = VOL. Dus bestel direct!

PS2: Alle info en een het programma vind je ook hier.